Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

I <3 Sverige

Den högsta formen av kärlek är enligt den grekiska filosofen Platon kärleken till själen. De lärda tvistar förvisso om exakt hur man ska tolka hans uttalanden. Men den platonska kärlek vi refererar till idag syftar i första hand till något som kan beskrivas som en livslång och kärleksfull vänskap.

Jag har 996 vänner på Facebook. Ingen av dem har varit i närheten av att skänka lika mycket glädje eller svordomar som det Sverige.

Det bästa med det svenska landslaget är att det är det svenska landslaget.
Idag har vi två forwards varav den ena har rötterna på Balkan. Den andra växte upp i Kenya. På mittfältets ena kant springer en assyrier omkring som ett yrväder. På den andra har vi en grabb med rötterna i Sundsvall som hög på energidryck varvat sin pappas rykte och mer därtill.
Spelarna i det svenska landslaget är en direkt avspegling av det svenska samhället.
De är således hela landets angelägenhet. Generellt är det inte jättekul att dela sin kärlek med någon annan. Men i detta fall gör det mig inget.

Det svenska landslaget har förstört en hel del familjemiddagar. Pappa tycker si, jag tycker så. Landslaget har fått mig att krama kompletta främlingar och badat i fontäner efter due due mot Danmark 2004. På mina resor genom Europa för att följa Sverige har jag tvingats sova på parkbänkar i Köpenhamn samt Hamburg när budgeten sprack.
Jag har fått torka rent min Sverigetröja från spott när jag som 13-åring gick den mytomspunna vägen upp till Wembley för att se Sverige på bortaplan.

Om 996 av mina FB-vänner utsatt mig för något av det jag nämnt ovan hade det varit tack och adjö – vi syns kanske i nästa liv.
Ingen vill bråka med familjen. Man vill allt som oftast inte sova på parkbänkar eller bli bespottad.

Men kärleken till Sverige har gjort det värt varenda sekund. Inte bara för mig, utan även för hundratusentals andra svenskar som har liknande berättelser att berätta.

En livslång kärlek jag delar med ett helt land. En vänskap jag aldrig kommer tröttna på.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av thechoosenone

Kommentera