Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Kan Zlatan rädda PL?

På vägen till Eastlands passerar man genom atleternas by, byggd för Commonwealth-spelen som 2002 hölls i Manchester. Förvånansvärt fräscha hus för att vara England – En påminnelse om det momentum som en gång i tiden rådde för den engelska kronan.

2016 är rollerna ombytta. Oljemiljardärernas husbyggen krackelerar och alla har fått se sig förbisprungna av varannan vatten, algeriska spelgenier och en forward som för bara några år sedan firade segern på samma lokala pub som ägde laget han spelade för.

Med ett nytt tv-avtal i hamn inför kommande säsong är det lätt att konstatera – Para finns. Men sen då?

 Ligans status har stagnerat på grund av dåliga resultat i Champions League i allmänhet, genom bedrövliga insatser i Europa League i synnerhet. Snart får engelsmännen se sig omsprungna av Italien som legat golvade i ett decennium.

I stormens öga står Zlatan Ibrahimovic. En spelare som trots bicykletamål på vad som i folkmun kallas Zlatan Arena blivit ombedd att vända av vakten utanför puben när engelsmännen debatterar världens främsta fotbollsspelare.

30 mål och 11 assist, tvåan i skytteligan, Lacazette, har mäktat med lite mer än hälften av den målskörden. Belackare hävdar att Ligue 1 går att likna vid Bollywood. Men vid en jämförelse med exempelvis FC Hollywood, Tysklands främsta lag genom alla tider – Ett lag som under hösten fortfarande hade vunnit alla sina matcher om varje skott de fått mot sig gått in. Exakt hur skiljer sig det från Ligue 1?

Statistiskt sett gör Zlatan mer mål när han känner sig hatad. Stormöten där publiken vill tysta honom. Stormöten där Zlatan allt som oftast tystat publiken.

Zlatan må vara till åren men han är fortfarande den bästa nummer 10 Premier League i sådana fall haft på en väldigt lång tid. I kombination med det faktum att han har en hel nation med ett mediadrev i spetsen att tysta, hade han varit precis den injektion och statusvärvning som ligan behöver.

Likt Beckham för MLS - Med skillnaden att allt Zlatan tar i blir till ligatitlar.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av thechoosenone

Kommentera